Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2017 | 10:49
Un microbuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în România
Un accident rutier cu implicarea unui microbuz în care se aflau cetăţeni moldoveni, a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, în localitatea Coplean din România. Microbuzul a intrat în coliziune cu un autoturism în care se aflau doi tineri din judeţul Salaj, scrie dejeanul.ro.
În consecinţă, patru persoane au ajuns la Spitalul Municipal Dej. Conform informatiilor furnizate de paramedici, ranile suferite de cele patru persoane nu le pun viata in pericol.

Din primele informaţii, autoturismul care circula pe direcţia Baia-Mare-Dej, s-ar fi angajat în depăşirea unui autotren fără să se asigure, intrând în coliziune cu microbuzul înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau patru persoane. În urma impactului, şoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani şi pasagerul său, în vârstă de 22 de ani, au suferit răni. De asemenea, din microbuzul cu moldoveni, care se deplasa spre Franţa, au fost rănite două persoane, un bărbat de 40 de ani şi fiica lui de doar 10 ani.


Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii accidentului.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam