Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Octombrie 2016 | 15:05
Un microbuz de pe ruta Moldova – Italia s-a răsturnat în România
Un microbuz de pe ruta Moldova - Italia s-a răsturnat astăzi la amiază în localitatea Comarna din România, scrie ziaruldeiasi.ro.
Accidentul s-a produs când șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara carosabilului, răsturnându-se pe câmp de pe porțiunea de drum aflată în proces de reabilitare și care care era alunecoasă din cauza umezelii.

În urma acestui grav accident, mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stop cardio-respirator, iar cel puțin o persoană și-ar fi pierdut viața.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam