Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2018 | 15:36
Un microbuz în care se aflau opt cetăţeni moldoveni s-a răsturnat pe o şosea din Cehia
Un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau opt cetăţeni moldoveni, a fost implicat într-un grav accident rutier, produs pe o şosea din Praga, Cehia. În consecinţă, două persoane au fost transportate la spital cu elicopterul.
Potrivit site-ului krimi-plzen.cz, în microbuz se aflau opt adulți și trei minori, de trei, șase și opt ani.

Poliția cehă investighează circumstanțele producerii accidentului, însă potrivit versiunii preliminare, microbuzul s-ar fi răsturnat după ce una dintre anvelopele vehiculului a explodat.

De asemenea, potrivit sursei citate, vehiculul era încărcat cu fructe, legume, dar și geamuri mari.

Accidentul s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 9 iunie.
 

Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam