Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2018 | 10:00
Un militar moldovean, membru al misiunii OSCE din Ucraina, a decedat în urma unui accident rutier
Un militar moldovean din cadrul misiunii OSCE în Estul Ucrainei a decedat în urma unui accident rutier produs în oraşul Kramatorsk, regiunea Donbas, scrie Mediafax.
Potrivit agenţiei Interfax, în momentul producerii accidentului, Vitalie Zara se afla într-un taxi şi se deplasa la locul de muncă.

Organizaţia de securitate a comunicat că militarul moldovean era membru al Echipei de Monitorizare Luhansk din iulie 2015, servind în oraşele Sievierodoneţk, Luhansk şi Kadiivka.

„Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia sa", a transmis OSCE.

OSCE monitorizează începând situaţia din estul Ucrainei, zonă marcată de conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, ce a izbucnit în anul 2014.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam