Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2018 | 17:12
Un moldovean a decedat în Italia
O petrecere a burlacilor s-a încheiat tragic pentru un moldovean şi câţiva români, în Italia. Tânărul, de 21 de ani, originar din Moldova a decedat după ce a fost atacat cu cuţitele, iar alte şapte persoane au fost rănite, în urma încăierării. Făptaşii au fugit de la faţa locului şi sunt căutaţi de poliţie, relatează Mesager.
Incidentul a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Villorba din Italia. Potrivit forţelor de ordine, 15 români şi moldoveni s-au adunat să sărbătorească. Cheful nu a fost  pe placul vecinilor, care i-ar fi atacat pe petrecăreţi cu cuțitele. Mama băiatului pentru care a fost organizată petrecerea este îngrozită de cele întâmplate.

„Fiul meu trebuia sa se însoare peste doua săptămâni. Așa că a decis sa organizeze o petrecere a burlacilor. Mai departe nu știu ce s-a întâmplat, dar am fost chemați de urgență, fiindcă Giovani era înjunghiat și alți doi băieți”, a spus mama victimei.

Moldoveanul care şi-a pierdut viaţa avea 21 de ani.  Alte şapte persoane rănite au fost transportate la spital.

„Pentru doi dintre ei avem prognoze rezervate, dintre care unul se află în sala de operaţii acum”, spune medicul.

Agresorii, care se presupune că ar proveni din România şi Moldova, au fugit de la faţa locului. Oamenii legii încearcă să stabilească toate circumstanţele în care s-a produs tragedia.
Postat de: Vasile Cojocari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam