Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Septembrie 2014 | 17:57
Un moldovean a decedat într-un accident rutier în Ungaria
Un moldovean a decedat, iar alţi doi au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs în Ungaria, în apropierea oraşului Budapesta. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, tragedia a avut loc vineri, 19 septembrie.
Din cauza unei defecţiuni tehnice, microbuzul în care se aflau cei trei staţiona pe marginea carosabilului, când a fost tamponat din spate de un TIR.

În urma impactului, conducătorul auto, în vârstă de 30 de ani a decedat pe loc, iar alţi doi pasageri au fost transportaţi cu diverse traumatisme la un spital din oraşul Budapesta. Starea persoanelor este grav-stabilă.

Rudele persoanelor implicate în accident au fost anunţate, iar organele de drept urmează să stabilească circumstanţele producerii accidentului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam