Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Octombrie 2017 | 15:13
Un moldovean a decedat într-un grav accident produs în Ungaria
Un moldovean şi-a pierdut viaţa într-un grav accident rutier produs în Ungaria, iar copilul acestuia a ajuns la spital. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), accidentul ar fi avut în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 05:45, pe autostrada M1, la 65 km de la Budapesta.
Potrivit sursei citate, un automobil parcat pe carosabil, cu destinaţia Republica Cehă, a fost tamponat de către un camion, înmatriculat în România. În urma accidentului produs, şoferul automobilului – cetăţean al Republicii Moldova a decedat, iar copilul acestuia a fost internat în spitalul din Tatabanya, Ungaria. Starea minorului nu este gravă iar viața acestuia este în afara pericolului.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta a luat legătura cu autorităţile competente ungare pentru stabilirea detaliilor pe caz, inclusiv a identificat şi informat rudele victimelor accidentului menţionat. Situaţia este monitorizată în continuare de către misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Ungaria.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam