Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2018 | 17:10
Mihai Gâlca - moldoveanul care a devenit erou în Canada
Un moldovean a devenit eroul zilei în Canada după ce a reuşit să evite o mare catastrofă. În timp ce se deplasa cu vehiculul său printr-un tunel, bărbatul a văzut o explozie la anvelopă ce genera mult fum. El a înţeles că momentul este periculos şi a acţionat prompt pentru a părăsi rapid tunelul şi a evita un posibil accident şi victime, relatează presa canadiană, relatează Mesager.
Moldoveanul este stabilit în orașul Quebec de mai bine de patru ani şi activează în calitate de șofer de camion. În momentul incidentului el transporta o încărcătură cu legume.

„Atunci când am intrat în tunel, am observat o explozie la unul dintre pneurile mele. Eram la mijlocul tunelului. Am văzut fum şi am înţeles că este o situaţie periculoasă. Am accelerat pentru a ieşi rapid din tunel”, a declarat Mihai Gâlca.Jurnaliştii canadieni spun că moldoveanul a reacţionat prompt. Camionul a fost scos din tunel şi a fost parcat pe acostament. Firma de transport al cărei angajat este Mihai Gâlcă este impresionată de profesionalismul de care a dat dovadă.

Șoferul nu a fost rănit și nicio persoană nu a avut de suferit în urma accidentului. Bărbatul a recunoscut că a fost afectat de incident și că urmează să își ia câteva zile libere. 
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam