Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2014 | 15:28
Un moldovean a fost înjunghiat în Italia
Un cetăţean moldovean a fost înjunghiat în oraşul Corsico din Italia. O versiune a poliţiei italiene este că victima ar fi fost atacată de conaţionalii săi, informează ilgiorno.it.
Potrivit rapoartelor preliminare, moldoveanul, în vârstă de 32 de ani, a fost înjunghiat de mai multe ori în spate după ce s-a certat cu persoane, deocamdată neidentificate.

În prezent, bărbatul este internat în spital. El refuză să depună mărturie împotriva atacatorilor, care potrivit poliției, ar putea fi cetățeni moldoveni.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam