Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Februarie 2014 | 10:56
Un moldovean a fost reţinut la graniţa cu Belarus pentru trafic de anabolizante
Un cetăţean al Republicii Moldova a încercat să introducă în Belarus o partidă de anabolizante în valoare de jumătate de miliar de ruble. Incidentul a avut loc pe 18 februarie, la punctul de control „Novaya Guta”.
Substanțele interzise au fost depistate în compartimentul de marfă al unui microbuz la volanul căruia se afla un moldovean în vârstă de 30 de ani. Anabolizantele transportate sub formă fiole și pastile, 2466 de bucăți la număr, cântăreau peste 31 de kilograme, informează gpk.gov.by.

Potrivit Comitetului belarus al Frontierei de Stat, marfa a fost depistată de un câine polițist. Evaluarea preliminară a substanțelor indică o valoare de peste 531 de milioane de ruble.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam