Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2014 | 15:35
Un moldovean a fost reţinut în Italia pentru furt calificat
Un moldovean care făcea parte dintr-un grup de infractori specializaţi pe furtul motorinei şi a materialelor de pe şantierele de construcţii a fost reţinut în oraşul Imperia din Italia, informează imperiapost.it.
Potrivit sursei, în perioada iunie-septembrie 2013, au fost semnalate mai multe furturi de motorină şi materiale de pe şantierele de construcţii, poliţia iniţiind o operaţiune în acest sens, coordonată de inspectorul Ivan Bracco.

În urma investigaţiilor, oamenii legii au dat de urma unui moldovean în vârstă de 26 de ani care este acuzat de furt calificat.

Potrivit reţinutului, obiectele furate erau furnizate unor tățeni albanezi şi români, în casele cărora au fost depistate maşini de găurit, ferestraie, ciocane, precum şi generatoare electrice.

Potrivit inspectorului italian Ivan Bracco, ancheta va continua, iar materialele confiscate sunt puse la dispoziţia publicului, pentru a fi ridicate de proprietari.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam