Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 August 2015 | 13:35
Un moldovean a fost traficat în Japonia şi impus să fure anvelope
Un cetăţean al Federaţiei Ruse este învinuit de procurori de săvârşirea traficului de fiinţe umane. Acestuia i se aduc acuzaţii că, în luna mai a anului curent a recrutat un cetăţean al Republicii Moldova, căruia i-a promis să-l angajeze la lucru bine plătit în Japonia. La destinaţie, victima a fost impusă să fure, pe timp de noapte, anvelope din mai multe depozite din oraşul Osaka.
Potrivit Procuraturii Generale, victima a reuşit să evadeze, iar revenit acasă l-a denunţat pe inculpat.

Recent, învinuitul, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să părăsească Moldova. Procurorii i-au înaintat învinuirea de comiterea traficului de fiinţe umane, acesta fiind arestat pentru 30 zile. În privinţa concubinei inculpatului, procurorii întreprind măsuri de stabilire a locului aflării acesteia.

Dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, învinuitul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam