Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2014 | 15:50
Un moldovean a furat haine în sumă de 40 de mii de euro, în Italia
Un moldovean în vârstă de 32 de ani a fost arestat în Italia, fiind bănuit de furt în proporţii deosebit de mari, informează stirilocale.md.
Moldoveanul, împreună cu un alt individ, au pătruns, ieri, în depozitul unui magazin din Bergamo de unde au sustras 400 de jachete și scurte din piele, estimate la 40 de mii de euro.

Hoții au fost prinși după ce un italian a observat un automobil suspect în zonă și doi bărbați care încărcau ceva în vehicul. Acesta a anunțat poliția, iar când oamenii legii au venit la locul indicat, au descoperit în microbuz 16 saci plini cu haine.

La scurt timp, cetățeanul moldovean a fost reținut. El urmează să compară în fața tribunalului pentru a i se stabili pedeapsa. Anterior, bărbatul a mai fost judecat pentru furt.

Toate bunurile au fost recuperate de poliție și urmează a fi returnate proprietarului.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam