Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Martie 2014 | 14:30
Un moldovean a încercat să intre ilegal în România
Un cetăţean moldovean care a încercat să intre ilegal în România a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut. Oamenii legii din România au întocmit un dosar penal pe numele moldoveanului, informează publicaţia Monitorul de Botoşani.
Potrivit sursei, transfugul a fost capturat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut. În timp ce executau o misiune specifică, aceștia au observat, în apropierea podului peste râul Prut, un bărbat care se deplasa pe terasament, spre interiorul teritoriului naţional.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile luate persoanei, poliţiştii au stabilit că aceasta este cetăţean moldovean, are 46 de ani, şi a încercat să intre ilegal în România, trecând peste râul Prut pe pilonii de susţinere a podului vechi.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam