Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Decembrie 2014 | 11:27
Un moldovean a încercat să introducă în România ţigări în sumă de peste 60 mii lei
Un moldovean a încercat să introducă în România 31.500 ţigarete de contrabandă, în valoare de peste 60 mii lei. Producţia de contrabandă a fost descoperită de către Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, scrie informatorulmoldovei.ro.
Potrivit sursei, țigările erau ascunse în plafonieră, bara spate, roata de rezervă, toba de eşapament, haion, torpedou şi în locaşuri special amenajate în interiorul rezervorului autoturismului.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam