Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2014 | 14:45
Un moldovean a încercat să transporte în Rusia o cantitate mare de substanţe interzise
Colaboratorii vamali din Breansk, Federaţia Rusă, au reţinut un cetăţean al Republicii Moldova care a încercat să transporte, prin contrabandă, circa 120 de kilograme de steroizi anabolizanţi.
Potrivit autorităţilor vamale din Federaţia Rusă, preţul mărfii este de circa cinci milioane de lei. În cadrul controlului vamal, într-un automobil care efectua cursa Vulcăneşti-Moscova, au fost depistate cinci genţi voluminoase. Şoferul automobilului a spus că transportă detergenţi, care i-au fost daţi de o persoană necunoscută dintr-un oraş din Ucraina pentru a-i transporta la Moscova,  informează Moldpres.

Colaboratorii punctului vamal Breansk nu au identificat deocamdată persoana care urma să primească marfa. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam