Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2015 | 13:17
Un moldovean a murit în urma unui accident de muncă în Italia
Un cetăţean al Republicii Moldova şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă. Cazul a avut loc marţi, 9 iunie, în comuna Torrebelvicino, din provincia Vicenza, Italia, scrie ilgiornaledivicenza.it.
Potrivit presei italiene, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut echilibrul în timp ce efectua lucrări la înălțime și a decedat în urma căderii în gol de pe o scară.

La locul incidentului s-a prezentat un echipaj al poliției și al medicilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam