Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Februarie 2014 | 11:58
Un moldovean a murit intoxicat cu gaz la Paris
Un tânăr moldovean a decedat în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Incidentul a avut loc într-o suburbie a Parisului, informează tf1.fr.
Bărbatul s-a intoxicat cu gaze din cauza unui cazan defect, corpul neînsuflețit al moldoveanului fiind găsit lângă cazanul defectat.

Tânărul în vârstă de 24 ani locuia împreună cu alte şapte persoane în subsolul unei case. Potrivit sursei citate, și celelalte şapte persoane au avut de suferit în urma intoxicaţiei cu  monoxid de carbon. Două dintre ele sunt internate în spital în stare gravă.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam