Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Februarie 2014 | 10:42
Un moldovean a murit într-un incendiu în Italia
Un moldovean şi-a găsit sfârşitul într-un incendiu ce s-a produs în oraşul Palermo din Italia. Se presupune că bărbatul în vârstă de 46 de ani a murit sufocat de fum, informează palermo.blogsicilia.it.
Incendiul a avut loc la o fabrică de cherestea, în zona industrială Brancaccio, unde, conform presei italiene, se adăposteau mai multe persoane fără un loc de trai.

Potrivit palermo.blogsicilia.it, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit produs de un reşou electric.

Pentru a stinge focul, au fost chemate mai multe echipe de pompieri, iar salvatorii au avut nevoie de câteva ore ca să ajungă la corpul neînsuflețit al bărbatului. În clădire au fost depistate mai multe conexiuni ilegale la reţeaua de electricitate care alimenta depozitul.

 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam