Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Ianuarie 2017 | 15:29
Un moldovean a salvat o bătrână dintr-un incendiu în Italia
Un moldovean a devenit eroul unei bătrâne din Italia, după ce a salvat-o din incendiul violent izbucnit în locuinţa femeii.
S-a întâmplat în localitatea Codrea, Ferrara. Incendiul a izbucnit în vila femeii, care locuia de una singură. La văzul flăcărilor, vecinii au chemat imediat pompierii, însă nu au stat cu mâinile în sân. Un moldovean curajos a pătruns în locuința cuprinsă de flăcări și a scos-o afară pe proprietara casei în vârstă de 85 de ani, scrie ştirilocale.md.

La fața locului au sosit pompierii care au stins flăcările și care urmează să stabilească cauza incendiului. Bătrâna a fost transportată la spital pentru îngrijiri.
Radu Benderschi locuiește împreună cu familia sa de zece ani în Italia. El este angajat la o campanie ce se ocupă de transportarea medicamentelor. „Am făcut doar ceea ce trebuia să fac”, spune moldoveanul.


 
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam