Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2018 | 13:08
Un moldovean a traversat înot şapte strâmtori
Un moldovean a devenit al optulea om de pe glob care a traversat înot şapte strâmtori. Este vorba de Ion Lazarenco Tiron, stabilit de mai mulţi ani în Irlanda, relatează Moldova 1.
Ion Lazarenco Tiron a înotat sute de kilometri în scopuri caritabile şi a reuşit să obţină un nou record. Moldoveanul a reuşit să traverseze înot şapte strâmtori ale lumii, ultima fiind Strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă, pe care a parcurs-o în 11 ore şi şase minute. Anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare de scriitorul Denis Roşca.
 
Sportivul a parcurs strâmtorile Gibraltar şi Canalul Mânecii în 2014, în 2015 a traversat Canalul de Nord, un an mai târziu a urmat Canalul Catalina şi Canalul Molokai, în 2017 - Canalul Tsugaru, iar recent s-a remarcat prin faptul că a trecut cu bine şi strâmtoarea Cook, situată între Insulele de Nord şi de Sud din Noua Zeelandă.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam