Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Septembrie 2014 | 11:22
Un moldovean acuzat de fraudă identitară şi bancară în SUA riscă 20 de ani de închisoare
Un moldovean a fost prins în Statele Unite, folosind paşapoarte false ale Republicii Cehe, pentru a crea mai multe conturi bancare cu nume diferite în statele Wisconsin şi California.
Potrivit unui comunicat de presă al Oficiului procurorului William J. Hochul, Jr., Vasile Leu din Chişinău, în vârstă de 34 de ani, a intrat în SUA în 2012, iar în lunile următoare a început activitatea sa frauduloasă. El folosea diferite conturi bancare, pentru a primi banii obţinuţi din fraude pe internet, care ţinteau cumpărătorii de automobile online. Banii erau apoi transferaţi în Europa de Est, transmite IPN.

Moldoveanul a pledat vinovat în faţa judecătorului şi riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare, amendă de 250 de mii de dolari sau ambele. Sentinţa va fi pronunțată pe 6 ianuarie 2015.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam