Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Februarie 2015 | 10:24
Un moldovean, ascuns printre colete, intenţiona să ajungă ilegal în Italia
Un cetăţean moldovean, ascuns printre colete, intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat a Republicii Moldova. Bărbatul a fost depistat de poliţiştii de frontieră în conlucrare cu colaboratorii vamali din punctul de trecere Cahul-Oancea.
Potrivit Poliției de Frontieră, joi, 5 februarie, în jurul orei 19:45, pe pista de ieșire din țară s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un microbuz cu numere de înmatriculare de Hâncești. Unitatea de transport se deplasa din Republica Moldova în Italia, transportând colete și transmisiuni neînsoțite.

Șoferul, un locuitor al orașului Telenești, a declarat controlului vamal că nu transportă bunuri interzise. Ca rezultat al verificărilor, printre colete și transmisiuni, a fost depistat un bărbat de 39 ani, locuitor al satului Ghidighici, municipiul Chișinău, care intenționa să traverseze ilegal frontiera de stat.

Potrivit explicațiilor bărbatului, el inițial s-a prezentat în zona de frontieră unde polițiștii de frontieră au depistat că pașaportul acestuia era expirat. El a ieșit din post, s-a urcat în unitatea auto, ascunzându-se printre colete pentru a traversa frontiera ilegal și a ajunge în Italia la muncă.

În baza acestui caz a fost întocmit un proces verbal. Poliția de Frontieră investighează toate circumstanțele infracțiunii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam