Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Octombrie 2015 | 12:23
Un moldovean, bănuit de furtul datelor bancare din SUA
Departamentul Justiţiei (DoJ) Statelor Unite a anunţat marţi, 13 octobrie, anihilarea unei reţele sofisticate care era specializată în furtul datelor bancare şi a altor informaţii din calculatoare infectate controlate în mod clandestin, precum şi arestarea administratorului moldovean al acestei reţele. Reţeaua a adus daune de cel puţin 10 milioane de dolari, informează Agerpres, care citează Reuters.
Potrivit sursei citate, DoJ a precizat că administratorul, cetățeanul moldovean a fost arestat la 28 august în Cipru, iar Statele Unite vor să obțină extrădarea lui.

Biroul Federal de Investigații (FBI), care anchetează cazul, estimează o pierdere directă de cel puțin 10 milioane de dolari produsă în Statele Unite și atribuită acestei rețele cunoscută ca „Bugat”, „Cridex” sau „Dridex”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam