Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Martie 2014 | 16:31
Un moldovean, boschetar în Italia, a murit în stradă
A plecat în Italia să muncească pentru a scăpa de griji la bătrâneţe, dar şi-a găsit sfârşitul în stradă. Este povestea tristă a unui concetăţean de-al nostru ajuns în pragul bătrâneţii.
Potrivit presei italiene, moldoveanul ar fi murit pe o stradă din orașul Mestre, Italia. Unul din trecători a observat bărbatul prăbușit la pământ și a anunțat imediat poliția și medicii. Din nefericire, echipajul de salvare sosit de urgență nu a mai putut face nimic decât să constate decesul.

Bărbatul nu avea loc de trai. Deși de nenumărate ori i s-a propus să se cazeze la un centru pentru persoanele fără adăpost, moldoveanul a refuzat de fiecare dată. Mai mult, bărbatul suferea de diabet și avea probleme cu inima.

Presa italiană mai notează că de curând moldoveanul a acceptat cu greu să fie cazat pentru câteva zile la centrul persoanelor fără adăpost, unde a urmat un tratament, după care s-a întors pe stradă.

Mai mult, bărbatul s-a încăpățânat și nu a vrut să accepte nici ajutorul fiului, care locuiește în Treviso și a preferat să rămână pe drumuri, acolo unde a și murit, scrie stirilocale.md.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam