Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Septembrie 2015 | 16:22
Un moldovean, condamnat la închisoare pentru acţiuni în Doneţk
Un cetăţean al Republicii Moldova a fost condamnat de Procuratura din Odesa, Ucraina, la 12 ani de închisoare pentru participarea la activităţile autoproclamatei republici populare Doneţk şi a luptelor din Donbas, informează agenţia Interfax.
Potrivit anchetei, moldoveanul, numit „ Academic” a ajuns la Donețk în luna iulie 2014. Bărbatul a fost instructat cum să folosească armele grele. Mai târziu, el a fost trimis în orașul Ilovaisk, regiunea Donețk, în calitate de ofițer superior.

„Procuratura regiunii Odesa a sprijinit acuzarea de stat în cadrul procedurilor penale, pe numele cetățeanului moldovean acesta fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru ajutorul oferit organizației teroriste „republica populară Donețk”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri, 11 septembrie, de Procuratura Generală a Ucrainei, menționează sursa citată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam