Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Ianuarie 2018 | 14:41
Un moldovean cunoscut în lumea modei de la Milano a decedat într-un grav accident de motocicletă
Un moldovean în vârstă de 31 de ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs la Milano. Moldoveanul, care deţinea cetăţenia italiană, s-a izbit cu motocicleta într-o ambulanţă. Accidentul a avut loc pe 4 ianuarie. Victima a fost transportată de urgenţă la spitalul Niguarda, însă după două zile de chinuri moldoveanul a decedat, scrie stirilocale.md.
Potrivit sursei citate, Vadim Gaina și-a făcut studiile la Milano și era un manager cunoscut în moda milaneză. Acesta lucra ca manager în boutique-ul cunoscutei creatoare de modă, Vivienne Westwood. El a mai lucrat pentru Gucci, Vuitton și alte case celebre de modă.

Atunci când a primit cetățenia italiană, conaționalul nostru și-a dat consimțământul donării organelor în cazul unei morți. Astfel, inima, ficatul și plămânii lui Vadim au fost donate pentru a salva alte vieți.

Deocamdată nu este clar cum s-a produs accidentul. Autoritățile italiene cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam