Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2014 | 14:01
Un moldovean din Italia şi-a omorât soţia şi a fugit în Rusia
Moldoveanca dată dispărută, în Italia, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, ar fi fost omorâtă chiar de soţul său, şi el cetăţean al Republicii Moldova, informează ansa.it.
Potrivit sursei citate, femeia ar fi fost lovită cu un baston, după care a fost legată în jurul gâtului şi picioarelor de o bucată de ciment şi aruncată în râul Candigliano.  De comiterea acestei crime odioase a fost acuzat soţul moldovencei.

Potrivit presei italiene, moldoveanca de 47 de ani a fost dată dispărută la mijlocul lunii decembrie 2013, iar în ajun de Anul Nou, după mai multe căutări, corpul neînsufleţit al femeii a fost găsit în apropiere de localitatea Piobbico.

Suspectul, în vârstă de 51 de ani, nu a fost de găsit timp de o lună. În această perioadă, el s-a aflat la Moscova, unde l-au ajutat să plece nişte rude.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam