Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Decembrie 2014 | 12:29
Un moldovean este suspectat că ar fi furat 7 milioane de ruble în Rusia
Un cetăţean al Republicii Moldova este învinuit că ar fi sustras ilegal din bancomatele din regiunea Nijegorod, Federaţia Rusă, şapte milioane de ruble, echivalentul a circa două milioane lei.
Potrivit portalului fedpress.ru, furturile au fost săvârșite în câteva raioane al regiunii Nijegorod. Cetățeanul Republicii Moldova, împreună cu complicii săi, ar fi studiat cu atenție sistemele de protecție ale dispozitivelor ATM. Furturile se comiteau pe timpul nopții.

Inculpații au fost reținuți în flagrant în timp ce încercau să spargă un bancomat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam