Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Noiembrie 2017 | 13:05
Un moldovean, implicat într-un accident rutier la Iaşi
Grav accident la Iaşi, România. Asta după ce şoferul unui TIR înmatriculat în Republica Moldova nu s-a asigurat în momentul unei depăşiri şi a intrat în coliziune cu un microbuz de pasageri. În consecinţă, cel puţin zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, traficul din zonă fiind complet blocat, scrie bzi.ro.
Accidentul ar fi avut loc ieri, 16 noiembrie, potrivit sursei citate.

Şoferul tirului a povestit că a depăşit o maşină pe linia continuă, moment în care a lovit microbuzul care venea din sens opus. După urmele de frânare se pare că şi microbuzul circula cu o viteză mare.

Ambii șoferi au fost testați la alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam