Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Mai 2016 | 16:48
Un moldovean, implicat într-un grav accident în Italia
Un cetăţean al Republicii Moldova a urcat beat la volan şi a provocat un accident grav în Italia. În urma impactului, un bebeluş de şapte luni a ajuns în stare critică la spital, iar alte trei persoane au fost uşor rănite, relatează Mesager.
Accidentul a avut loc în oraşul Torino. Bărbatul, de 31 de ani, avea viteză excesivă, a pierdut controlul volanului şi s-a ciocnit lateral de maşina din dreapta.

Potrivit presei din Italia, copilul rănit era în alt automobil, împreună cu bunicii. Moldoveanul a fost transportat forțat la spital pentru a fi supus unei analize de sânge, după ce a refuzat testul de alcoolemie.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal. 
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam