Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Decembrie 2015 | 14:21
Un moldovean, învingătorul unui concurs regional de biliard din Rusia
Un cetăţean moldovean a câştigat „Cupa Guvernatorului” la concursul regional de biliard din Ulianovsk, Federaţia Rusă. Câştigătorului i-a fost înmânat premiul de 350 de mii de ruble (echivalentul a peste 96 de mii de lei), informează rupor73.ru.
Potrivit presei ruse, conaționalul Serghei Crâjanovschii a reușit să-l învingă în finală pe rusul Victor Loctev, fapt care i-a asigurat victoria.

La concursul care s-a desfășurat săptămâna trecută au participat 76 de sportivi. Pretendenți la victorie, potrivit sursei citate, au fost 11 maeștri în sport de clasă internațională.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam