Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Mai 2014 | 11:20
Un moldovean, premiat de Uniunea Jurnaliştilor Profesionişti din România
Un moldovean se numără printre câştigătorii Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR). Jurnalistului Mircea Mitrofan i se va înmâna, astăzi, premiul II la categoria presa on-line pentru interviul ,,Am fost împuşcat cu gloanţe de cauciuc”, informează moreintelligentlife.ro.
Potrivit sursei citate, redactorul revistei „Intelligent Life România” va fi premiat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești.

Uniunea Ziariștilor  Profesioniști din România stimulează astfel creația jurnalistică în cadrul unei competiții profesionale. „Premiile UZPR” este o competiție adresată jurnaliștilor din presa scrisă și on-line, din radio și televiziune. Tema concursului a fost „România ca personaj”, iar jurnaliștii din România și din diasporă au participat cu lucrări din genul publicistic care reflectă, în cuvinte și imagini, ideile și obsesiile României de azi, familiarul realităților românești.

La concurs au fost prezentate peste 100 de articole, eseuri, cărți de jurnalism și de specialitate, emisiuni de radio și producții de televiziune realizate în anul 2013.

Juriul concursului a fost alcătuit din profesioniști în domeniul mass-media.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam