Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2014 | 19:12
Un moldovean, premiat în SUA
Un moldovean a fost premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Manhattan, SUA, pentru filmul său de scurt metraj „Tenebris”. Scurtmetrajul cu denumirea „Tenebris”, din latină se traduce „Prin întuneric” şi prezintă o poveste emoţionantă, cu final tragic, relatează Mesager.
Tânărul Ion Şova, originar din satul Ţânţăreni,Teleneşti, în prezent este student în anul trei la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca. „Un bărbat fuge de la război spre casă la soţia sa. În drum întâmpină foarte multe obstacole. El crede că trece peste toate obstacolele, însă  când ajunge acasă își dă seama că nu e chiar așa”, povesteşte regizorul Ion Şova, într-un interviu pentru TVR.

La Festivalul Internațional de Film de la Manhattan, s-au înscris 130 de tineri din toată lumea. Ion Şova a fost desemnat printre cei 13 premianţi ai prestigiosului for. Scurtmetrajul „Tenebris” va fi prezentat în aprilie, la Adunarea Organizației Națiunilor Unite, la New York.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam