Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iulie 2014 | 13:20
Un moldovean reţinut în Italia pentru atac asupra unui şofer de cursă lungă
Un cetăţean moldovean în vârstă de 35 de ani a fost reţinut în oraşul italian Rimini pentru că ar fi atacat un şofer de cursă lungă şi ar fi încercat să sustragă bani din camionul acestuia, informează smtvsanmarino.sm.
Potrivit presei italiene, moldoveanul împreună cu un complice ar fi atacat şoferul unui camion de cursă lungă, însă victima s-a apărat cu un cuţit, rânind astfel atacatorul.

Sursa citată menţionează că celălalt infractor a reuşit să fugă de la locul faptei.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam