Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Martie 2017 | 13:27
Un moldovean, reţinut în Italia pentru jaf
Un moldovean, în vârstă de 23 de ani, a fost reţinut de oamenii legii din Italia, fiind cercetat pentru jaf, informează ştirilocale.md.
Concetățeanul nostru a fost reținut în flagrant delict, imediat după ce a furat o pereche de pantofi, s-a dat în spectacol și a atacat un agent de securitate, care era angajat al unui magazi de încălțăminte.

Scena s-a reperat și în momentul în care a venit la fața locului o patrulă a Serviciului de control. Ulterior, tânărul a fost plasat în arest la domiciliu.

Moldoveanul este stabilit cu traiul în orașul Bologna din nordul Italiei.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam