Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Septembrie 2018 | 19:00
Un moldovean s-a stins din viaţă într-o închisoare din Italia
Un moldovean s-a stins din viaţă într-o închisoare din Italia. Potrivit presei locale, bărbatul, de 38 de ani, a fost găsit fără suflare în celula sa de către angajaţii penitenciarului, relatează Mesager.
Apropiații bărbatului nu cred că el ar fi decedat din cauza unui atac de cord, aşa cum pretinde administraţia închisorii, întrucât avea urme de moarte violentă pe corp și era plin de sânge.
 
Medicii legiști urmează să facă autopsia cadavrului, pentru a stabili cauza decesului. 
 
Moldoveanul a fost condamnat la un an și opt luni de detenţie pentru jaf.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam