Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Octombrie 2017 | 19:15
Un moldovean şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în SUA
Un moldovean a plecat din Moldova în Statele Unite ale Americii în căutarea unui trai mai bun, dar a decedat în urma unui grav accident rutier, în oraşul Thomasville, statul american Georgia, relatează Mesager.
Din primele informaţii, moldoveanul, în vârstă de 33 de ani, era şofer de tir de mai mulţi ani şi îşi întreţinea sora şi tatăl, aflaţi în Republica Moldova.

Prietenii decedatului au strâns aproape zece mii de dolari pentru a repatria corpul său neînsufleţit în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene nu a oferit informații despre acest caz. 
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam