Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Septembrie 2016 | 18:45
Un moldovean şi soţia lui au murit într-un accident în Italia
Un moldovean şi soţia lui, originară din Kazahstan, şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs în Italia. Fetiţa lor de numai şase luni a fost internată în spital în stare gravă, relatează Mesager.
Poliţia italiană investighează toate circumstanţele pentru a stabili cauzele accidentului.

Tragedia a avut loc pe o șosea între comuna Porto Recanati și orașul Civitanova Marche din provincia Macerata. Un automobil s-a lovit violent într-un camion. În urma impactului, cei doi soți au decedat pe loc. La faţa locului au intervenit medicii, pompierii, dar şi oamenii legii care investighează cazul.

Potrivit informaţiilor preliminare, unul dintre motivele producerii tragediei ar fi viteza excesivă cu care conducea moldoveanul. 
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam