Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Martie 2015 | 14:28
Un moldovean stabilit în Israel a fost decorat pentru participarea la conflictul armat de pe Nistru
Ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Anatol Vangheli, a înmânat medalia „Crucea comemorativă” lui Boris Banşaţ, colonel de armată, cetăţean al Republicii Moldova domiciliat în Statutul Israel. El a participat la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova în cadrul conflictului armat de pe Nistru.
Ceremonia de înmânare a avut loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel și a prilejuit adresarea cuvintelor de recunoștință din partea autorităților Republicii Moldova. Boris Banșat, la rândul său, și-a exprimat speranța în avansarea procesului de soluționare a conflictului transnistrean.

La 2 martie s-au împlinit 23 de ani de la începutul războiului de pe Nistru. La războiul din 1992 au luat parte aproximativ 30 de mii de persoane, dintre care 287 au decedat: 198 de militari din Armata Naţională şi 89 persoane din cadrul Ministerului de Interne. Alții aproape 300 au rămas invalizi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam