Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Noiembrie 2015 | 10:35
Un moldovean, suspectat că ar fi participat la acţiunile militare din Ucraina
Un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 26 de ani, suspectat că ar fi participat la acţiunile militare din Ucraina, a fost reţinut pe aeroportul din capitală de Poliţia de Frontieră, în colaborare cu SIS.
În timpul verificării bagajului pasagerului sosit cu cursa aeriană Moscova-Chişinău, poliţiştii de frontieră au depistat echipament militar cu elemente distinctive, fapt care denotă implicarea tânărului în manifestările militare în estul Ucrainei, în special în regiunea Lugansk.

Conform procedurii, persoana a fost deferită Procuraturii Generale pentru investigarea circumstanțelor și întreprinderea măsurilor legale ce se impun.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam