Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Aprilie 2014 | 15:05
Un moldovean va fi judecat în Rusia pentru contrabandă cu droguri
Un cetăţean moldovean care ducea din Spania 46 de kilograme de haşiş, va fi judecat în Federaţia Rusă, unde a fost reţinut la sfârşitul lunii ianuarie, informează pln-pskov.ru.
După cum informează presa rusească, moldoveanul a fost reținut, după ce oamenii legii au găsit substanța narcotică în rezervorul pentru combustibil al mașinii în care se afla bărbatul.

Moldoveanul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare și o amendă în valoare de până la un milion de ruble.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam