Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Februarie 2015 | 14:45
Un nou secretar de stat la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni
Guvernul României a numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe pe Sebastian Ioan Hotca.
Oficialul va avea, între altele, responsabilităţi legate de coordonarea proiectelor sprijinite de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și Ministerul român al Afacerilor Externe.

Sebastian Ioan Hotca este licenţiat în ştiinţe juridice, specializarea drept,  la Universitatea „Babeş Bolay” din Cluj Napoca şi a activat în cadrul Baroului Satu Mare. Este membru al Partidului Conservator, anunță Ministerul Afacerilor Externe din România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam