Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2015 | 12:01
Un şofer de TIR prins cu 600 de pachete de ţigări în România
Un cetăţean moldovean, care transporta marfă cu un TIR, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din România pentru că a încercat să introducă în ţara vecină peste 600 de pachete de ţigări de contrabandă, cu timbre de Republica Moldova, informează obiectivbr.ro.
Potrivit sursei citate, țigările au fost depuse în camera de corpuri delicte a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi a comunicat că valoarea totală a prejudiciului adus bugetului consolidat al statului român prin deţinerea celor 624 pachete de ţigări, nelegal introduse în ţara este de 6.956 de lei românești (peste 31 de mii de lei MDL).

Anchetatorii au concluzionat că, fapta inculpatului care a fost depistat în timp ce deţinea pachetele cu ţigări, sustrăgându-se de la plata taxelor aferente şi cunoscând că acestea au fost introduse pe teritoriul României în mod nelegal, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam