Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2014 | 16:10
Un pictor moldovean şi-a vernisat lucrările la Tallinn
Vladimir Baciu, artist plastic moldovean, şi-a vernisat cele 133 de picturi în Sala de Concerte Nokia din Tallinn. Expoziţia a fost înalt apreciată de cei peste 80 de oaspeţi prezenţi la deschidere.
Expoziția are loc cu genericul "Decorations for Kisses” (Decorații pentru Săruturi) și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii martie.

La inaugurarea expoziției au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, jurnaliști, artiști plastici, membrii diasporei, precum și critici de artă.

Solicitat de trm.md, Victor Guzun, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Estonia, ne-a comunicat că expoziția este o sărbătoare a culorii, a primăverii și a dragostei, o întruchipare perfectă a simbolului Mărțișorului și forței binelui.

Evenimentul se înscrie în programul sărbătoririi Mărțișorului 2014. Expoziția este organizată de către Ambasada Republicii Moldova la Tallinn.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam