Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Martie 2015 | 10:39
Un pictor moldovean îşi vernisează lucrările în oraşul Setubal, Portugalia
La Casa de cultură din oraşul portughez Setubal a fost inaugurată expoziţia de pictură a artistului plastic moldovean Valentin Guţu. Expoziţia se desfăşoară sub auspiciile Asociaţiei Artiştilor Plastici din Setubal „ARTISET” şi va putea fi vizitată până pe 12 martie.
Valentin Guţu a absolvit facultatea Arte Plastice a Universităţii Pedagogice din Chişinău. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova din 1999, iar în Portugalia s-a stabilit în anul 2001. Artistul moldovean este autorul mai multor expoziţii personale şi colective. În Portugalia este la al treilea vernisaj, alte două expoziții fiind organizate în orașele Palmela şi Cascais.

La ceremonia de inaugurare a expoziției a participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam