Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Aprilie 2016 | 13:31
Un regizor basarabean stabilit la Bucureşti îşi prezintă filmele la Chişinău
Regizorul şi actorul, Dorian Boguţă, care este basarabean de origine şi s-a stabilit la Bucureşti, va prezenta astăzi, 5 aprilie, la Chişinău o selecţie de patru scurtmetraje româneşti, premiate la cele mai mari festivaluri de profil.
Filmele reflectă interesul regizorului față de explorarea diferitelor tipologii umane și situațiilor mai mult sau mai puțin cotidiene, pe care acestea reușesc să le construiască în jurul lor.

Filmele au fost realizate în cadrul școlii „Actorie de film”, înființată de Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în primăvara anului 2010. Primul lung-metraj al casei de producție a fost „Love building”, un film românesc cu încasări record în 2013.

Proiecția va avea loc marți, 5 aprilie, ora 18:00, la Cinematograful Odeon.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam