Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Decembrie 2017 | 09:07
Un restaurant moldovenesc din SUA, lăudat de o renumită publicaţie americană
Bogăţia culinară a unui restaurant moldovenesc din Newton a fost apreciată în numărul din noiembrie-decembrie a revistei Harvard Magazine. Autorii s-au arătat mulţumiţi de preţuri şi diversitatea bucatelor, relatează Moldova 1.
Restaurantul este administrat de Artur și Sandra Andronic, doi moldoveni care au emigrat cu câţiva ani în urmă în SUA.

În meniul restauranului „Moldova Authentic” se regăsesc  salata de varză, sarmale, murături şi tăiței de casă acoperiți cu unt și brânză. Un aperitiv costă de la 6 la 11 dolari, felul principal poate fi cumpărat de la 16 la 24 dolari, iar pentru un desert, „Cușma lui Guguță” vizitatorii trebuie să scoată din buzunar 10 dolari.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam