Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2014 | 14:35
Un scriitor moldovean, laureat al unui concurs internaţional desfăşurat în Bulgaria
Scriitorul moldovean Serghei Uzun a devenit laureat al concursului internaţional de povestiri umoristice scurte „Aleko” ce a avut loc, recent, în Bulgaria.
Premiul a fost oferit scriitorului din Republica Moldova pentru povestirea intitulată „Totul este bine”. Ediţia 2013 a concursului a avut loc în oraşul Svishtov şi a fost prilejuită de comemorarea a 151 de ani de la naşterea marelui scriitor bulgar Aleko Konstantinov, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria.

Pentru concurs au fost expediate 86 de opere ale 71 de autori din 15 state, printre care Bulgaria, Belarus, România, Serbia, Moldova, Rusia, Ucraina, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kuweit, Croaţia, Polonia, Slovenia, Ungaria şi Brazilia.

Concursul internaţional de povestiri umoristice scurte care poartă numele renumitului scriitor satiric îşi are începuturile în anul 1966. Atunci, un șir de scriitori notorii din mai multe state au devenit laureaţi ai acestei competiții intelectuale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam