Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iulie 2014 | 10:37
Un şofer de autocar din Moldova a murit în urma unui accident rutier produs în România
Un bărbat a murit, iar alţi doi au fost răniţi în urma unui accident rutier care a avut loc în această dimineaţă, 8 iulie, în localitatea Ciocârlia de Sus din judeţul Constanţa, informează Mediafax. Accidentul s-a produs între un TIR şi un autocar fără pasageri.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Constanţa, accidentul a avut loc în jurul orei 04:30, într-o intersecţie din localitatea Ciocârlia de Sus, în momentul în care şoferul autocarului, înmatriculat în Republica Moldova, nu a acordat prioritate autovehiculul, fiind lovit în plin de camionul care circula regulamentar. În autocar nu se aflau pasageri, ci numai cei doi şoferi.

Potrivit sursei-citate, în urma impactului, şoferul de rezervă din autocar a fost aruncat din autovehicul şi a murit pe loc, iar bărbatul aflat la volan a fost rănit foarte grav. De asemenea, şi şoferul TIR-ului a fost rănit grav, iar pentru scoaterea acestuia din cabină a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. Cei doi răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam